Herpositionering MAT Afbouw

MAT Groep


MAT Afbouw staat vooral bekend als toonaangevend bedrijf voor de plaatsing van metalstud wanden. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in de ontwikkeling en realisatie van innovatieve klimaatplafonds en kogelwerende wanden. In de bestaande communicatie werd daar te weinig aandacht aan besteed. Daardoor kwamen deze productlijnen ook minder prominent uit de verf. In deze twee nichemarkten was zeker de behoefte om als bedrijf te groeien. Bureau van den Oever heeft een marketing- en communicatieplan ontwikkeld om structuur en duidelijkheid aan te brengen in het productaanbod. Ook werd de uitstraling van MAT Afbouw vernieuwd. Zo zijn de basisvoorwaarden gerealiseerd om een goede marketingcampagne te voeren.


HUISSTIJLAANPASSING


Tijdens het proces van herpositionering, was één van de conclusies uit de 23plusone sessies, dat het beter zou zijn om het bedrijf in drie productgroepen op te splitsen om zo duidelijker te kunnen communiceren: MAT Afbouw – MAT Comfort – MAT Veilig. Daarboven ontstond als verbindend element MAT Groep. Bureau van den Oever heeft de bestaande huisstijl hierop aangepast en bijpassende logo’s voor de productgroepen ontwikkeld.

FOTOGRAFIE & VIDEO


Om goed weer te geven wat de productgroepen en werkzaamheden van MAT Groep inhouden, hebben we gekozen om met veel verschillende beelden te werken. De Marketing Motivators® zijn op heel diverse locaties geweest om zowel te fotograferen als te filmen. Het doel was om het gehele proces in beeld te brengen. Van het prefabproces in de werkplaats tot de afbouw op locatie. Ook de voorbesprekingen, het transport en speciale hijstechnieken zijn vastgelegd. Zo ontstond een complete reportage en een informerende bedrijfsfilm die ingezet werd bij de introductie van de vernieuwde huisstijl.


DRONEFOTOGRAFIE


Bureau van den Oever heeft de beschikking over een geavanceerde drone, waarmee prachtige luchtopnames gemaakt worden. De drone beschikt over een 4K fotocamera en een ultra-HD videocamera. Mede door de groothoeklens kunnen er imponerende panoramafoto’s mee gemaakt worden. Maar ook voor close-up opnames van bijvoorbeeld woningen en bedrijven is de inzet van de drone zeer geschikt. Het gebruik van luchtopnames in bedrijfsvideo’s, brochures, websites etc., neemt steeds meer toe en is ook echt een verrijking voor de complete content.


WEBSITE


Voor MAT Groep is een nieuwe, frisse website gebouwd, waarin de drie productgroepen optimaal tot hun recht kwamen. We hebben gekozen voor veel gebruik van beelden en projectvoorbeelden. Het portfolio is breed ingezet om aan te tonen dat MAT Groep uit drie disciplines bestaat die ook nauw met elkaar verband houden. MAT Groep is een bedrijf dat veiligheid en zorgvuldig werken hoog op de agenda heeft. Dit laten we zien door de stijl en presentatie van het portfolio. MAT Groep is ook een toegankelijk bedrijf, contact opnemen via de website gaat eenvoudig.


DRUKWERK


De herpositionering van MAT Groep hield ook in dat de huisstijl aangepast zou worden. We hebben het oude logo getransformeerd naar een nieuw logo in herkenbare stijl, waarbij elke productgroep een eigen logo/label kreeg. Deze logo’s werden getoond op het briefpapier, de visitekaartjes en ook op relatiegeschenken, zoals notitieblokken en pennen. Ook hebben we voor een totaalbeeld de externe signing bordjes en vlaggen geleverd, en voor de interne signing diverse designs voor op de muren.Notitieblokken