Het

SSL Certificaat

Een jaar na dato sinds de invoering van de AVG, blijken veel websites nog niet beveiligd middels het SSL-certificaat. Het SSL-certificaat zorgt voor een veilige en versleutelde verbinding, tussen een server en een internetbrowser, bij het uitwisselen van gegevens. Een veilige website is te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk en aan de S (secure) achter HTTP.

Veilige website wekt vertrouwen
Een website met SSL-certificaat is een vereiste om online te kunnen scoren. Wanneer een website geen certificaat bevat, geeft bijvoorbeeld de browser ‘’Google Chrome’’ een waarschuwing over het betreden van een onveilige omgeving. Bezoekers haken hier onmiddellijk af. Uit een onderzoek van GlobalSign blijkt dat 84% van de gebruikers een aankoop annuleren als ze een bericht ontvangen over de onveiligheid van de website.

Een veilige website wekt vertrouwen en wordt bovendien beter geïndexeerd door de zoekmachines. Google rankt https-websites beter dan http-websites, waardoor er een hogere positie wordt verkregen. Het certificaat is daarom erg belangrijk voor SEO, ofwel zoekmachine optimalisatie.

Enkele cijfers
Het aantal websites met een SSL-certificaat neemt enorm toe. Het gebruik van commerciële SSL-certificaten is tussen 2016 en 2018 met maar liefst 269% gestegen. Desondanks blijkt in Nederland nog bijna een kwart van de websites geen SSL-certificaat te bevatten. Van alle websites die Bureau van den Oever beheert, heeft 88% een SSL-certificaat. Ons streven is om de 100% te behalen. Het standaard opleveren van nieuwe websites inclusief certificaat heeft hierin een grote bijdrage. Online commerciële successen beginnen bij veilig en betrouwbaar internet.

Vragen over SSL-certificaten of de installatie hiervan? Bel of mail ons gerust.