marketingpartner coöperatie bommelerwaard

Duurzame samenwerking

Bureau van den Oever voelt zich betrokken bij de Bommelerwaard en zet zich daarom vrijwillig in als marketingpartner van Coöperatie Bommelerwaar voor het thema groene stroom. Bureau van den Oever denkt actief mee in de marketingactiviteiten en verzorgt diverse marketing- en communicatie-uitingen.

Wat doet Coöperatie Bommelerwaar?
Coöperatie Bommelerwaar onder andere wil lokaal groene stroom bieden, voor & door de Bommelerwaard gerealiseerd.

Waarom groene stroom uit de Bommelerwaard?
Fossiele brandstoffen, aardolie en aardgas raken op en zijn sterk milieuvervuilend. Daarom zet Coöperatie Bommelerwaar zich in om groene stroom regionaal op te wekken en te gebruiken. Zo hebben de bewoners van de Bommelerwaard meer de regie over onze eigen energie, minder afhankelijk en houden ze de geldstroom binnen de lokale economie.

Hoe werkt Bommelerwaar-Stroom?
Binnen het concept van Bommelerwaar-Stroom wordt vooraf van de deelnemers geen investering van (grote) bedragen verlangd. Zo kan iedereen dus meedoen. Om te kunnen investeren in zonnedaken, windmolens, enz., trekt de Coöperatie goedkope leningen aan. Deze lossen we af vanuit onze energierekeningen. Zodra de Coöperatie daar mee klaar is, is de winst voor ieder lied van de Coöperatie.

Belastingvoordeel
Aan het opwekken en gebruiken van duurzame energie zijn belastingvoordelen verbonden. Ook bestaan er diverse subsidies. Hiermee kan de Coöperatie versneld de leningen aflossen. Een deel van dit belastingvoordeel gaat rechtstreeks vanuit de energierekening naar de Coöperatie (“cederen”).

Energiebedrijf Huismerk
Energiebedrijf Huismerk verzorgt de levering en de administratieve afhandeling. Daarmee heeft de Coöperatie een contract voor een garantie op groene energielevering. Die komt nu, zolang er nog onvoldoende eigen energie opwekcapaciteit is, met name uit de windenergie rondom Nijmegen. Iedereen kan dus veilig overstappen en zo toegroeien naar een volledige eigen energieopwek.

Collectief zonnedak in Gameren
Op de gemeentewerf in Gameren zal binnenkort het eerste collectieve zonnedak in de Bommelerwaard gerealiseerd worden en kan lokaal de energie worden afgenomen. Daarna is de verwachting dat het in sneltreinvaart zal gaan.

Meer weten over Coöperatie Bommelerwaar? Kijk op www.bommelerwaar.nl