Impressie

De tweede Stroomversnellingsdag

Op 28 maart deed Bureau van den Oever mee aan de Tweede Stroomversnellingsdag. Dit keer vond het evenement van de Zaakversnellers plaats op Kasteel Ammersoyen, in Ammerzoden. De Zaakversnellers is een samenwerkingsverband van Bureau van den Oever en vijf bedrijven in de Bommelerwaard, die het doel hebben om ondernemers met een goed plan of concept verder te helpen om hun ambities waar te maken en hun bedrijf te laten groeien. De begeleiding ligt in handen van Hello New Day. Het hele programma is samengesteld door lokale partners; Rabobank Altena-Bommelerwaard, WEA-accountants, Innovencio, STIPT. Advocaten en wij, Bureau van den Oever natuurlijk!

De allereerste Stroomversnellingsdag in september 2018 was een groot succes en erg leuk om aan mee te werken. En daarom waren we ook deze editie weer van de partij. Voor de tweede dag konden ondernemers zichzelf opgeven en uit alle deelnemers zijn er zes ondernemers uit de Bommelerwaard geselecteerd; MR Coils, Van Gent Watersport, Onlinekeukenveiling.nl, Bistro in Petto met The Blend, Pemeco en Mobilyze. Zes uiteenlopende bedrijven met allemaal een duidelijke motivatie om deel te nemen en feedback te ontvangen op hun ideeën en ambities van een jury en lokale specialisten.

De Stroomversnellingsdag is ontwikkeld voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien. Tijdens deze dag krijgen de deelnemers feedback van lokale specialisten op het gebied van subsidie, marketing, en juridische, financiële en administratieve aspecten, kortom multidisciplinaire expertise! De Stroomversnellingsdag levert energie en inspiratie op van experts en lokale ‘helden’. Door middel van een uitgebreid programma bieden we hulp op hun vragen met betrekking tot de manier van ondernemen. Ambities en vragen worden omgezet in een concreet doel. Voorafgaand aan de Stroomversnellingsdag worden de ondernemers voorbereid om optimaal aan het evenement mee te kunnen doen. Na afloop krijgen ze, als daar behoefte aan is, een follow up van de lokale partners.

De Stroomversnellingsdag begon met een voorstelronde van de juryleden; Maarten Mulder van de Gemeente Maasdriel, Jarno Goesten en John van Meeteren. Daarna hielden de deelnemende bedrijven een korte pitch en vertelden over hun vraagstuk, waarop de lokale partners en de juryleden kritische vragen stelden en feedback gaven. Na de pitch stelden de partners zich voor en gingen de deelnemers met de partners in gesprek.

Er volgden zes “een op een” gesprekken van twintig minuten, waarin de ondernemers hun vragen aan de partners voorlegden. Van Bureau van den Oever waren Roelof van den Oever en Marlou van Dijk aanwezig voor marketingadvies, zowel op offline als online gebied. Koen Vandenput verzorgde de vastlegging van de dag middels fotografie en video. Hij nam samen met Saskia Hairwassers korte interviews van de deelnemers af en maakte impressies gedurende de dag.

Na de sessies en een gezonde lunch op het kasteel gingen de ondernemers aan de slag met hun plan onder leiding van Hello New Day. Aan het einde van de middag hielden de ondernemers opnieuw een pitch waarin zij antwoorden probeerden te formuleren op hun vraagstelling uit het ochtendprogramma. De pitches werden beoordeeld door de drie juryleden, die keken naar schaalbaarheid, ambitie en groei als ondernemer en de USP’s in de pitch. Na een boeiende en geslaagde dag werd bij de borrel de winnaar van de tweede Stroomversnellingsdag bekend gemaakt: MR Coils uit Zaltbommel.

Wil je op de hoogte blijven van de Stroomversnelingsdag? Stuur dan een mail naar info@dezaakversnellers.nl. Bureau van den Oever doet ook zeker weer mee aan de derde editie van de Stroomversnellingsdag. Kijk voor meer informatie op www.dezaakversnellers.nl