Referentiemeter

Wilt u weten hoe tevreden uw klanten zijn over uw bedrijf? Wat zij vinden van de producten of diensten die u levert? En wilt u dit uitdragen naar uw potentiële klanten? Dan is de Referentiemeter een onmisbare tool.
Direct contact

‘Tevreden klanten’ vertellen het verder

Ontdek de kracht van Reviewmarketing. Ruim 70% van de consumenten kijkt bij het aanschaffen van een product of dienst naar de beoordelingen van anderen. Daarbij wordt deze zo genoemde ‘user generated content’ als 12x betrouwbaarder ervaren dan content geleverd door de verkopende partij zelf. De door Bureau van den Oever ontwikkelde Referentiemeter sluit naadloos aan op deze ontwikkelingen en is het beste stukje ‘online gereedschap’ dat u zich maar kunt wensen.

De Referentiemeter wordt op maat gemaakt voor uw bedrijf. U stelt zelf de vragen samen, die u graag aan de klanten wilt stellen. Kies op welke wijze u uw bedrijf beoordeeld wilt zien, bijvoorbeeld met sterren, cijfers of schuifmeters. De parameters stelt u zelf in, zoals matig – voldoende – goed. Het gemiddelde van alle geplaatste referenties wordt op de site weergegeven.

Het beste visitekaartje voor uw bedrijf

De Referentiemeter biedt u ook de mogelijkheid om uw projectenpagina op de website actueel te houden. Uw klanten kunnen foto’s van de opgeleverde projecten meesturen door middel van het invulformulier. Deze foto’s komen dan automatisch op uw website te staan en kunnen vergroot worden, zodat de Referentiemeter ook als een ideale projectenpagina functioneert.

Extra verkooptool

De Referentiemeter is een extra verkooptool. Beloon uw klant en maak kans op extra verkoop. U waardeert het als uw klant de vragen van de Referentiemeter invult en u beloont hem daarvoor met een waardecoupon op maat. De waardecoupon is weer in te leveren bij u in de zaak, wat extra omzet kan generen.

Kwaliteitsthermometer voor uw bedrijf

Luister naar de mening van uw klant en pas uw bedrijfsvoering waar nodig aan. Met de Referentiemeter verzamelt u alle antwoorden en meningen van uw klanten per gestelde vraag. De Referentiemeter plaatst die overzichtelijk in grafieken. Zo kunt u precies zien op welk onderdeel u in uw bedrijf goed scoort, waar u groeiende in bent en wat u wellicht moet bijstellen.

referenties tevreden klanten
tevreden klant

De sterke punten uitgelicht:

  • Eenvoudig in gebruik
  • Extra verkooptool, creëert meer omzet
  • Eigen controle over de beoordelingen
  • Laat uw fotodatabase van projecten groeien
  • Laagdrempelig voor uw consument
  • Maatwerk vragenlijst, passend bij uw wensen
  • Overzichtelijke weergave van de resultaten

Eenvoudig in gebruik.

Zo werkt de Referentiemeter:

1

Een klant koopt een product of dienst bij u in uw bedrijf.

2

U kunt zelf de verzending van het vragenformulier inplannen, 1 of 2 dagen na de levering van uw product of dienst.

3

Uw klant krijgt op het door u geplande moment een e-mail binnen met het invulformulier en het verzoek dit in te vullen, met de belofte hiervoor een beloning te krijgen.

4

Na het verzenden van de online ingevulde enquête, krijgt de klant meteen per e-mail de waardecoupon toegestuurd.

5

U krijgt de ingezonden referentie binnen op uw mailaccount.

6

Als u akkoord bent met de ingezonden referentie, plaatst u die met een eenvoudige ja-knop meteen op de website.

7

De referenties op de site worden weergegeven onder de noemer ‘Tevreden klanten’.

8

Bij het toevoegen van een foto, komt de foto ook meteen bij de referentie te staan, zo ontstaat er een boeiende en actuele projectenpagina.

9

Het gemiddelde van alle geplaatste referenties wordt weergegeven.