Configurator

Configurator

Een (product)configurator biedt de bezoekers van uw website de mogelijkheid om zelf een uniek product op maat samen te stellen. Zij zien na het invoeren van hun wensen meteen hoe het door hen samengestelde product er globaal uit komt te zien.
Direct contact

Wat is een (product)configurator

Een (product)configurator is een gebruiksvriendelijke interface op internet om een product op maat te maken. Nadat bijvoorbeeld een consument zijn keuzes heeft gemaakt, wordt benodigde informatie automatisch gegenereerd zonder dat er een verkoper bij aan te pas komt.

De opzet van een (product)configurator kan variëren van alleen de keuze uit kleuren tot een compleet samengesteld ontwerp. Een configurator verwerkt de interactie tussen de gebruiker en de aanbieder. Hierdoor is maatwerk mogelijk tegen lage kosten. Ook ontwerpt de consument zelf steeds meer, zodat de rolverdeling tussen aanbieder en afnemer verandert.

Mogelijkheden

Een (product)configurator wordt geheel naar wens, door ons voor u gebouwd. De mogelijkheden variëren van een eenvoudige opzet tot een zeer geavanceerde (bijvoorbeeld 3D) omgeving, afhankelijk van het type product en de doelgroep. Ook bestaat de mogelijkheid om te koppelen met andere bedrijfsapplicaties, wat kostenbesparing en tijdwinst oplevert.

configurator

De kenmerken op een rij:

  • Efficiënte online verkooptool
  • Volledig op maat gemaakt
  • Bevordert online aanvragen
  • Kostenbesparend
  • Integreren in en koppelbaar met bedrijfsapplicaties